Tala Fou

tala fou

Le Ta'iala Sili i Puma vevela Ea-Suavai atoa

A'o fa'aauau pea ona fa'amuamua e le lalolagi le fa'atumauina ma le fa'aleleia o le malosi, o le mana'oga mo ni fofo fa'avevela fou ma fa'amafanafana e le'i sili atu.O se tasi o fofo o loʻo faʻateleina ma sili atu ona lauiloa i luga o le maketi o le faʻaogaina o le pamu vevela ea-i-vai.O lenei tekonolosi fa'aonaponei e ofoina atu le tele o fa'amanuiaga, mai le fa'aitiitia o le fa'aaogaina o le malosi e fa'aitiitia ai le fa'aosoina o le carbon.I totonu o lenei ta'iala atoatoa, o le a tatou va'ava'ai toto'a pe fa'afefea ona fa'aogaina pamu vevela o le ea-i-vai, o latou fa'amanuiaga, ma o latou a'afiaga i le lumana'i fa'amafanafana ma faiga fa'amafanafana.

O le a le pamu vevela tu'ufa'atasia ea-vai?

O se pamu fa'avevela fa'atasi o le ea-i-vai ose faiga fa'avevela lea e aveese mai ai le vevela mai le ea i fafo ma fa'afeiloa'i atu i se faiga fa'avevela vai i totonu o le fale.E le pei o pamu vevela masani, o le faiga atoa e le manaʻomia se vaega eseʻese i fafo, faʻafaigofie ma faigofie ona faʻapipiʻi.O le mamanu "monolithic" o lona uiga o vaega uma o le pamu vevela o loʻo i ai i totonu o se iunite i fafo e tasi, faʻafaigofie le faʻapipiʻiina ma faʻaitiitia le avanoa e manaʻomia mo le faiga.

E faapefea ona aoga?

O le fa'aogaina o pamu vevela ea-vai tu'ufa'atasi e fa'avae i luga o fa'avae thermodynamic.E oo lava i le tau malulu, o le ea i fafo o loʻo i ai le malosi vevela, ma o le pamu vevela e faʻaaogaina ai le pusaaisa e aveese ai lena malosi.O lenei vevela e faʻafeiloaʻi i le vai ma mafai ona faʻaoga mo le faʻamafanafanaina o le avanoa, vai vevela i totonu o aiga poʻo le faʻamafanafanaina e ala i se taamilosaga toe faʻafoʻi.O le lelei o se faiga e fuaina i lona coefficient of performance (COP), o loʻo faʻatusalia le fua o le vevela i le eletise eletise.

Tulaga lelei o pamu vevela fa'apogai tu'ufa'atasi

1. Malosiaga malosi: E ala i le faʻaaogaina o le vevela faʻafouina mai le ea i fafo, e mafai e pamu vevela tuʻufaʻatasia ona ausia tulaga maualuga o le malosi.E mafai ona i'u ai i se fa'aputuga tele i pili fa'avevela ma fa'amalieina, aemaise lava pe a fa'atusatusa i faiga fa'avae suau'u masani.

2. Fa'amanuiaga fa'alesiosiomaga: O le fa'aogaina o puna'ave fa'afouina fa'afouina e fa'aitiitia ai tulagavae kaponi o le fale, e fesoasoani e fa'afefe ai suiga o le tau ma fa'aitiitia le kasa oona.

3. Fuafuaga faʻasao: O le mamanu tuʻufaʻatasia o le pamu vevela tuʻufaʻatasia e lelei ai mo faʻapipiʻi ma avanoa faʻatapulaʻa.E aoga tele lenei mea pe a toe fa'aleleia fale tuai e fa'atapula'aina avanoa i fafo.

4. Faiga filemu: O le mamanu atoa o le pamu vevela o loʻo galue filemu, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le pisa ma maua ai se siosiomaga lelei i totonu.

5. Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi: O le faʻapipiʻiina faʻafaigofieina o pamu vevela tuʻufaʻatasia e mafai ona faʻaitiitia ai tau faʻapipiʻi ma faʻaitiitia le faʻalavelave i tagata o loʻo nofoia fale.

Le lumanaʻi o le faʻamafanafana ma le malulu

A'o aga'i atu le lalolagi i tekinolosi e sili atu ona gafataulimaina ma fa'alelei le si'osi'omaga, o pamu vevela fa'atasi i le ea o le a iai se sao taua i faiga fa'avevela ma fa'amafanafana i le lumana'i.O le maketi pamu vevela e faʻamoemoe e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe aʻo faʻalauteleina tekinolosi ma faʻalauiloa le manaʻomia mo fofo faʻasao malosi.

I se aotelega, o pamu vevela ea-i-vai e ofoina atu se fofo faʻamalosi mo fale ma pisinisi faʻamafanafana ma manaʻoga.O lo latou malosi malosi, fa'amanuiaga o le si'osi'omaga ma fuafuaga fa'asao avanoa e avea ai i latou ma filifiliga lelei mo i latou o lo'o va'ava'ai e fa'aitiitia a latou tulagavae kaponi ma fa'aitiitia le tau o le malosi.A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'omia o vaifofo fa'avevela ma fa'amalulu, e mafai ona avea pamu vevela tu'ufa'atasi ma vaega taua o le suiga i se lumana'i sili atu ona gafatia.


Taimi meli: Iuni-08-2024